***       Водещите вечерни новини       на 26 октомври 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 26 октомври 
Коментари Харесай

Водещите новини! В София задържаха въоръжен ислямски радикал, зовящ за свещена война. Денков: Радев не защитава българските интереси


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 26 октомври   

 

„ Ще бъда по-рязък – с този си акт президентът Радев не пази българските ползи. А дали пази непознати ползи – всеки самичък да намерения. 

Аз считам, че сезирането на Конституционния съд не беше правомерно, не трябваше да го прави. 

Може би това пази ползите на други страни – Русия, Сърбия, Унгария, само че не е и на България “, съобщи министър председателят по отношение на решението на президентът Румен Радев да даде на Конституционен съд таксата, наложена върху преноса на съветски газ. 

***

***

Мъж е арестуван през вчерашния ден в София и упрекнат за това, че приканва за свещена война по отношение на израелци и американци. Това стана известно на брифинг, в който участваха ръководителят на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова, заместник-градските прокурори Христо Кръстев и Иво Илиев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Любомир Николов, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Действията на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи са почнали след сигнал от ДАНС, получен през вчерашния ден към 17:00 часа., изясни прокурор Илияна Кирилова. Тя добави, че мъжът е изпратил видеоклип до двама души, в който той е облечен със характерно облекло и приканва към свещена война.

Мъжът е роден в Бейрут, Ливан и се допуска, че е палестински жител. Задържан е за до 72 часа. При акцията по ареста му са открити знаме на " Ислямска страна " и хладно оръжие, уточни прокурор Христо Кръстев.

Мъжът е с военен опит, взел участие е във военни дейности, разясни той.

Няма данни да работи, със приблизително обучение. Роден е през 1973 година Женен е, уточни Кръстев.

Обвиняемият е оправдан, откакто е осъждан за трафик на мигранти през 2016 година Той е с непрекъснат статут, обитава в България от 1996 година прочут на службите и с концепциите за поддръжка на „ Ислямска страна “.

***

Министърът на защитата Тодор Тагарев акцентира българската позиция, осъждаща терористичното нахлуване против Израел, отразена в декларацията, призната от Народното събрание на 13 октомври 2023 година В нея се приканва интернационалната общественост да бъде солидарна с Израел и да поддържа напъните на страната да отбрани живота и сигурността на своите жители.

***

***

Израелската войска повтори през днешния ден апела си към хората в северната част на линията Газа да се изтеглят на юг от съображения за сигурност, само че уточни, че палестинската ислямистка формация Хамас пречи на евакуацията, съобщи ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

В оповестен от израелската войска отчет палестинец споделя по какъв начин цивилни са били разстрелвани, до момента в който са се опитвали да се изтеглят. ДПА не може да удостовери тази информация от самостоятелни източници.

***

Според източници от разследващи служби и Белия дом членове на Хамас и на съюзната на тази терористична  организация формация " Ислямски джихад " са минали през образование в Ислямската република. " Тренировките са били провеждани от военни инструктори от Корпуса на стражите на Ислямската гражданска война ", уточни още американската медия.

***

Схемата е доста добре подредена, организацията – стройна. 

Разпространението е ставало по поръчки в специфични мобилни канали за връзка, пратките са изпращани по куриери. По случая са привлечени четирима арестувани. Спрямо тях е поискана мярка „ непрекъснато задържане “. В хода на следствието е открито и друго лице, което държи опиати, само че то няма връзка с тримата арестувани. Наркотиците са изпращани на разнообразни адреси в страната, посочи прокурор Илиев.

СНИМКИ от акцията

***

***

Русия съобщи през днешния ден, че възнамерява да построи тесни връзки със Северна Корея във всички сфери, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Изявлението бе направено ден, откакто Южна Корея, Япония и Съединените щати, които считат, че Пхенян доставя оръжия на Москва, осъдиха тези доставки.

***

„ Бойци от съпротивителното придвижване сложиха самоделно взривно устройство под кола. След като хората от ФСС се качиха в нея, то бе задействано. Вследствие на детонацията бяха премахнати четирима офицери от службата за сигурност. Сред тях имаше и човек, измъчвал мирни жители ", добави медията, която се базира на Главното ръководство на разузнаването към военното министерство в Киев.

„ Четирима офицери от съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) починаха в резултат на гърмеж в окупирания източен украински град Бердянск ", това написа в. „ Украинская истина ".

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР